Custom Pages
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Portfolio
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7'] [vc_separator type="transparent" position="center" up="12" down="16"]

Case Study Show

O projektu

Case Study Show je najveći projekat organizacije ESTIEM.

 

Kako bi se studenti prilagodili korporativnom svetu formiran je projekat Case Study Show koji studentima kroz edukaciju i rešavanje studije slučaja omogućava sticanje neophodnih veština za ulazak na tržište rada. Važnost ovog projekta se ogleda u činjenici da se on organizuje 15. godinu za redom i da predstavlja najveći projekat na Beogradskom univerzitetu po kojem je naša organizacija postala prepoznatljiva.

 

Pre 15 godina članovi naše zelene oganizacije kreirali su ideju projekta Case Study Show sa ciljem da studentima pruže mogućnost da se profesionalno razvijaju i unapređuju. Kroz trud, rad i zalaganje studenti su zahvaljujući ovom projekat napravili prve korake u svojoj karijeri.

Zeleni skok ka uspehu

Na svakom koraku, dok sa velikom željom grabite ka uspehu, sigurno ste mnogo puta čuli reč ISKUSTVO! Zašto je to bitno? I zašto svi pričaju o tome?

 

Za reč iskustvo vezuju se značenja poput: prakse, veština stečenih tokom prakse, navika, edukacija… Baš iz tog razloga možemo da se složimo da je znanje isto što i iskustvo!

 

Za vas smo pripremili intervju sa tri prošlogodišnje pobednice Business Case-a, koje su spremne da podele svoja iskustva, kako bi budućim učesnicima prenele bar delić onoga što ih čeka! A za studente koji još uvek razmišljaju o prijavi, motivaciju i želju za napretkom!

CASE STUDY SHOW 2021

Prvi dan projekta Case Study Show – 4.mart – rezervisan je za svečano otvaranje, Show me Business i Meet up. Show me Business predstavlja deo projekta gde će predstavnici kompanija prikazati njihovo poslovanje i načine kojima  su se oni izborili sa rizicima u njihovom okruženju. U skladu sa dešavanjima u svetu ovogodišnja tema Show Me Business-a je krizni menadžment. Istog dana održaće se i Meet up gde će učesnici u neformalnoj atmosferi moći da otkriju drugu stranu korporativnog sveta i bolje se upoznaju sa predstavnicima kompanija.

 

Na početku projekta održaće se edukativni deo Case Academy koji upoznaje studente početnih godina (I, II, III godina) sa metodama i tehnikama rešavanja studija slučaja.

 

Istaknuti stručnjaci iz ove oblasti održaće predavanja, radionice i treninge kako bi pripremili studente za sledeći deo projekta.

 

U okviru Case Room-a četvoročlani timovi sačinjeni od studenata početnih godina rešavaće studiju slučaja. Za rešavanje ovog problema imaju 12 sati nakon čega će se birati pobednički timovi.

 

Studentima završnih godina biće omogućeno učestvovanje na delu projekta pod imenom Business Case, na kome će timski rešavati zahtevniju studiju slučaja u trajanju od pet dana. 

 

Organizovaće se i prezentovanje rešenja, na kom će se uvideti kreativnost i timski duh učesnika, a  najbolji među njima imaće priliku da osvoje praksu u kompanijama učesnicama! 

 

Kao poslednji deo projekta stiže Speed Dating – kroz razgovor sa predstavnikom kompanije učesnik ima priliku da oseti intervju za posao i predstavi sebe odgovorima na postavljena pitanja.