Custom Pages
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Portfolio
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7'] [vc_separator type="transparent" position="center" up="12" down="16"]

Case Study Show

O projektu

Case Study Show je projekat organizacije ESTIEM LG Beograd sa najdužom tradicijom u našoj lokalnoj grupi i projekat koji okuplja najveći broj učesnika.

Kako bi se studenti prilagodili korporativnom svetu, formiran je projekat Case Study Show koji studentima kroz edukaciju i rešavanje studije slučaja omogućava sticanje neophodnih veština za ulazak na tržište rada. Važnost ovog projekta se ogleda u činjenici da se on organizuje 16. godinu zaredom i da predstavlja najveći projekat na Beogradskom univerzitetu po kojem je naša organizacija postala prepoznatljiva.

Pre 16 godina članovi naše organizacije kreirali su ideju projekta Case Study Show sa ciljem da studentima omogući da se profesionalno razvijaju i unapređuju. Kroz rad, trud i zalaganje, studenti su zahvaljujući ovom projektu napravili prve korake u svojoj
karijeri.

Zeleni skok ka uspehu

Na svakom koraku, dok sa velikom željom grabite ka uspehu, sigurno ste mnogo puta čuli reč ISKUSTVO! Zašto je to bitno? I zašto svi pričaju o tome?

Za reč iskustvo vezuju se značenja poput: prakse, veština stečenih tokom prakse, navika, edukacija… Baš iz tog razloga možemo da se složimo da je znanje isto što i iskustvo!

Za vas smo pripremili intervju sa tri prošlogodišnje pobednice Business Case-a, koje su spremne da podele svoja iskustva, kako bi budućim učesnicima prenele bar delić onoga što ih čeka! A za studente koji još uvek razmišljaju o prijavi, motivaciju i želju za napretkom!

CASE STUDY SHOW 2022

 

Prvi dan projekta Case Study Show10. mart – rezervisan je za svečano otvaranje i Show me Business. Show (Me) Business predstavlja panel diskusiju na kojoj predstavnici kompanija imaju mogućnost da kroz zanimljiv sadržaj približe studentima način svog poslovanja i tako ih uvedu u korporativni svet. Tema ovogodišnje diskusije predstavnika kompanija partnera biće vrlo aktuelna korporativna tema, a to je Employer branding.

 

Narednog dana, 11. marta, održaće se Meet Up i Business Case Academy. Meet up pruža jedinstvenu priliku učesnicima da u neformalnoj atmosferi ostvare kontakt sa predstavnicima kompanija, iz prve ruke saznaju sve što ih zanima i, već na samom početku projekta, kroz zajedničku diskusiju ostave dobar utisak. Business Case Academy je novi deo projekta koji je namenjen studentima završnih godina koji već imaju iskustva u rešavanju studije slučaja i predstavlja set treninga koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta njihovog rešenja.

 

Drugi vikend marta, biće posvećen Case Academy-u. Case Academy podrazumeva niz edukativnih radionica, predavanja i treninga koji studentima I, II i III godine pruža potrebna znanja i veštine za rešavanje konkretnih problema iz poslovnog sveta. Učešćem na ovom delu projekta, studenti nižih godina se pripremaju za Case Room.

 

Case Room – Edukaciju stečenu u teoriji važno je i primeniti, stoga ovaj deo projekta studentima daje šansu da se po prvi put oprobaju u rešavanju studije slučaja i na taj način pokažu stečeno znanje pri osmišljavanju rešenja za zadati problem. Učesnici Case Room-a imaju 12 sati za rešavanje zadatog problema u okviru četvoročlanih timova.

 

Business Case – Studenti završnih godina i master studija imaju šansu da se učešćem na ovom delu projekta susretnu sa još kompleksnijim problemima i samim tim osvoje praksu u kompaniji za koju rešavaju studiju slučaja. Vreme dostupno za izradu rešenja jeste pet dana, a takođe podrazumeva rad u četvoročlanom timu.

 

Prezentovanje rešenja, i za učesnike Case Room-a i Business Case-a, biće 16. i 17. marta, na kom će se uvideti kreativnost i timski duh učesnika.

 

Kao poslednji deo projekta stiže Speed Dating. Učesnici će kroz kratke simulacije intervjua sa predstavnicima kompanija, učesnici imaju priliku da pokažu svog keca u rukavu i, odgovarajući na postavljena pitanja, predstave sebe u najboljem svetlu. Speed Dating, kao i svečano zatvaranje projekta, biće održani 18. marta.

​​​