Custom Pages
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Portfolio
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7'] [vc_separator type="transparent" position="center" up="12" down="16"]

Budi Coolturan

Budi Coolturan 2022 – Avangardni umovi: Sloboda stvaranja

Dobro poznati projekat Budi Coolturan će biti održan od 14. do 16. oktobra, a ove godine priliku da slušaju i uživaju u govorima naših najpoznatijih umetnika imaće ne samo studenti, već i srednjoškolci sa područja Beograda. Ovogodišnja tema jeste Avangardni umovi: Sloboda stvaranja, a kroz brojne radionice će je verno prikazati baš takvi  predavači sa naše umetničke scene. Akcenat će biti na slobodi stvaranja, ali i življenja, što će biti obrađeno kroz različite dimenzije umetnosti i učesnicima preneti vrlo značajnu poruku, a to je upravo sloboda uma i život bez granica.

Prvi dan, 14. oktobar je rezervisan za svečano otvaranje projekta, na kom učesnike očekuje raznolik i zabavan sadržaj, dok je vikend 15. i 16. oktobar predviđen za realizaciju predavanja i radionica. Neke od tema koje će biti obrađene jesu avangardna moda, sloboda govora, muzika, gluma, umetnost performansa i mnoge druge. Ličnosti poput Mie Bjelogrlić, Marine Marković, Bojane Vunturišević, Andreja Josifovskog će kroz priču o svom životnom delu približiti učesnicima život umetnika, ali i otkriti zanimljivosti koje su uticale na njihovo stvaranje. Ovogodišnji novitet jeste ART zona, tokom koje će učesnici imati priliku da se oprobaju u nekim od oblika avangardne umetnosti i da na što kvalitetniji način ispune vreme između radionica.

Ukoliko ste srednjoškolac ili student, pozivamo vas da nam se sredinom oktobra pridružite na sjajnom kulturnom projektu, sa kog ćete poneti divne uspomene i neka nova znanja, ali i proširiti svoje vidike i oplemeniti duh. Prijave su otvorene do 7. oktobra, stoga nemojte propustiti priliku da budete deo ovogodišnjeg projekta Budi Coolturan!

Prijave za Budi Coolturan 2022 su otvorene!